Nieuws - PROJECT Plastic soep

In de weken NA de zomervakantie werken we in de klas van uw kind aan een project over Plastic Soep. Er bevindt zich een enorme plastic afvalberg in de zee en wij willen onze kinderen hiervan bewust maken. Onderdeel van het project is dat kinderen leren wat er in hun omgeving allemaal weggegooid wordt aan plastic en hoe we dit kunnen verminderen en hergebruiken.

Wij willen u vragen om samen met uw kind in de komende tijd alvast plastic afval te verzamelen en het op maandag 17 september mee te geven naar school. En dan vooral ook plastic uit hun eigen speelomgeving. Denk ook aan klein of kapot speelgoed. Onderaan deze brief vindt u een lijstje van niet al te grote voorwerpen die u samen kunt verzamelen.

In de klas gaan we het plastic sorteren, fotograferen en opslaan in een plastic soep winkel, “De Plastic Super”.

Uiteindelijk maken de kinderen samen met Studio Saar kunstwerken van het verzamelde plastic....denk aan composities in kleur (onderbouw), hoeden (middenbouw) en kostuums (bovenbouw). Hiervoor moeten de kinderen uit de groepen 5 en 6 na de vakantie een plastic voorwerp meenemen dat als hoofddeksel kan fungeren (oude vergiet, kapotte bal, oude plastic schaal, plastic bloemschaal o.i.d.)

Het zou fijn zijn als u met uw kind zou willen meedenken en samen met de school milieubewust gedrag probeert te stimuleren. Voorbeelden verzamellijstje plastic afval (Alles graag schoon meegeven):

1.plastic drinkflesjes, 2. doppen, 3. shampooflesjes, 4. sinaasappelnetjes, 
5. plastic tasjes,  6. schone gebruikte plastic zakjes, 7. plastic wasknijpers, 8. klein plastic speelgoed (kapotte onderdelen van oude poppen, autootjes, lego, Playmobil, duplo), 9. plastic bestek, 10. AH/ Mc Donalds e.a. mini’s, 11. rietjes, 12. oude zonnebrillen, 13. toetsenbord van een oude computer/oude telefoons, 14. plastic bakjes/kopjes enz. enz.
Maar denk vooral ook aan plastic speelgoed dit geeft extra kleur aan de kunstwerken van uw kinderen en maakt ze tevens bewust van het feit dat er veel te veel plastic speelgoed in omloop is.

Succes met de voorbereidingen.

Geplaatst op: 18 Juli 2018

terug